"Journalist i praktik"

Bogen Journalist i praktik er skrevet til journalistpraktikanterne, mens denne hjemmeside henvender sig til især praktikanvejledere og undervisere i journalistik.
 
Som supplement til bogen kan du her finde slides og øvelser til alle bogens kapitler. Disse ting kan bruges i forbindelse med undervisningen af praktikanter.
Du er velkommen til at bruge alt, hvad du vil. Det hele er til fri afbenyttelse, når du blot sørger for tydelig reference til bogen.
 
Bogen henvender sig til journaliststuderende før, under og efter deres praktiktid, og den er baseret på forskningsprojektet Praktikantundersøgelsen
 
Vores intention med bogen er at give journaliststuderende dels en håndbog, som kan hjælpe dem med at håndtere praktiktiden ved at læse om andre praktikanters erfaringer, dels en grundbog, der kan give praktikanterne et teoretisk fundament for at kunne reflektere mere struktureret over praktiktiden.
 
Derfor orienterer bogen sig på den ene side mod den dagligdags praksis og praktikanternes konkrete oplevelser, på den anden side behandler bogen de teorier, der knytter sig til den praksis.
 
Du kan læse mere om bogen på Samfundslitteraturs hjemmeside. Her finder du også en indholdsfortegnelse, forord og introduktion til bogen. Det er også muligt at købe bogen via denne hjemmeside. 
 
”‘Journalist i praktik’ kommer til hjælp med masser af teori og forslag til analyse og refleksion i slutningen af de enkelte kapitler, og bogen kommer gennem de dele af vores fag, som vi som journalister sjældent selv skænker en tanke: organisationskultur, socialisering, læringsprocesser osv. De konkrete eksempler er en styrke ved bogen, som forklarer, hvordan idealer og virkelighed kan støde sammen, hvordan jagten på idéer kan få praktikanter til at overskride egen etik og ødelægge venskaber, og hvordan det føles at være den oversete, mens de andre er redaktørens yndlingspraktikanter."
 
Sysanne Sayers på K-forum