Praktikantvejleder

Er du mesteren, der lærer fra sig ved at lade praktikanten efterligne dig, eller ser du praktikanten som næsten ligeværdig samarbejdspartner, som du snakker med om forskellige muligheder, når en opgave skal løses?

Praktikantvejlederne er ofte de vigtigste mennesker for praktikanterne. Derfor er disse sider skrevet til vejlederne, og du kan som vejleder læse om væsentlige aspekter af rollen som vejleder.

Vi beskriver den gode vejleder og de forskellige vejledertyper og -roller (LINK). I arbejdet som vejleder indgår som regel feedback, og vi har samlet den nyeste viden om feedback og kommer med anbefalinger til, hvordan man kan arbejde med feedback (LINK) og refleksion. (LINK)

En individuel uddannelsesplan er central for læringen for og udviklingen (LINK til vygotsky) af den enkelte praktikant, så vi beskriver arbejdet med mål (LINK), hvorfor og hvordan man skriver en uddannelsesplan (LINK) og har også en skabelon til planen.
 
En af de sværeste ting som vejleder er at opdage en stresset praktikant. Derfor har vi skrevet om, hvordan man taler med praktikanterne om balancen mellem krav og muligheder for at løfte opgaven (LINK), og om hvilke tegn der findes på stress hos praktikanter, og hvordan man kan opdage stress, selv om praktikanten sidder et andet sted.

Vi har også interviewet to erfarne praktikantvejledere, Peter Keiding fra fagladet 3F, og Julie Ruby Bødiker fra Fyns Amts Avis.
På en standardside kan du indsætte afsnit via værktøjslinjen øverst på siden. Her kan du fx indsætte gallerier, tekst-afsnit, YouTube-videoer, Google-kort og meget mere.

Værktøjslinjen

Når du befinder dig i redigerings-tilstand, vil du altid se en værktøjslinje øverst i standardsidens sidebarer og indholdsområde. Værktøjslinjen giver dig mulighed for at indsætte nye afsnit, sortere eksisterende afsnit og redigere sideindstillingerne.

Simpel tekst-redigering

Tekst-afsnit redigeres via en simpel tekst-editor, som du kender det fra alm. tekstbehandling. I editoren kan du bl.a. oprette links og indsætte billeder.
Hurtige svar
 
Hvis du ikke har så meget tid, så foreslår vi, at du læser om: